Förlust i första kvartsfinalen
Publicerad: 2024-03-18
Björklöven förlorade den första kvartsfinalen borta mot Djurgården med 6-2.

Björklöven fick inte alls den start man önskat i den första kvartsfinalen mot Djurgården. Redan efter 3.02 stod 2-0 till Djurgården och målvakten Joona Voutilainen blev utbytt mot Niklas Svedberg. Björklöven jobbade sig in i matchen men något mer mål fick vi inte se i den första perioden. Björklöven inleder piggt i den andra perioden men får inte någon utdelning. När sedan Alexander Wiklund drar på sig ett matchstraff kan Djurgården göra 3-0 i powerplay. Innan perioden är slut kommer också 4-0 och 5-0 till hemmalaget.

I den tredje kan Björklöven göra sina första mål i matchen. Först gör Malte Sjögren 5-1 då han får chansen två gånger om att sätta pucken i mål och lyckas via skridskon till slut. Nick Schilkey gör sedan 5-2 och Björklöven tar ut målvakten i slutskedet av matchen. Det slutar med att Djurgården gör 6-2 i tom målbur.

Den andra kvartsfinalen spelas på onsdag. Nedsläpp 19.00 på Hovet.