Förlust mot Nybro
Publicerad: 2023-12-29
Björklöven förlorade hemmamatchen mot Nybro med 3-2.

Inför 5022 i publiken i Winpos Arena spelade Björklöven årets sista match. Nybro stod för motståndet. Första perioden innehöll inga mål trots att Björklöven bland annat fick två chanser i numerärt överläge. Maxime Fortier stod för en fin prestation men hittade av ribban istället för nätet.

I den andra perioden  inledde Nybro i numerärt överläge och lyckades göra 0-1. Matchen böljade fram och tillbaka men det blev Nybro som gjorde matchens nästa mål också till 0-2. Björklöven kunde reducera till 1-2 när Fredric Andersson tog plats i slottet och med ett slagskott hittade målet.

Björklöven inledde den tredje perioden piggt men ett numerärt underläge betydde en tyngre uppförsbacke för där kunde Nybro göra 1-3. Björklöven pressade på och pucken dansade på mållinjen flertalet gånger. Till slut kunde Fredric Weigel göra 2-3 när han styrde in Carl-Johan Lerbys skott. Närmare än så kom man inte denna kväll tyvärr trots 25 skott på mål i den tredje perioden.

Björklöven spelar nästa match borta mot AIK den 5/1. Nedsläpp 19.00 på Hovet.