Björklöven ut i kvartsfinalen
Publicerad: 2024-03-26
Björklöven förlorade den femte kvartsfinalen med 4-3.

Björklöven behövde vinna bortamatchen mot Djurgården för att hålla liv i kvartsfinalserien men starten blev inte den bästa. Efter 20 sekunder hade Djurgården tagit ledninge med 1-0 och efter dryga fem minuter var hemmalagets ledning utökad till 2-0. Björklöven jobbade dock in sig i matchen och kändes farliga framåt. När sedan Liam Dower-Nilsson hittade Malte Sjögren med en passning snett bakåt hade vi 2-1. Sjögren fick bra träff på sitt direktskott som letade sig vid den vänstra stolpen. I den andra perioden fick Björklöven en riktigt fin start och Alexander Wiklund jobbade in 2-2 redan efter 26 sekunder. Glädjen blev dock inte långvarig då Djurgården kort därpå tog ledningen på nytt. I ett numerärt överläge efter halva den andra perioden gjorde sedan Djurgården 4-2. Björklöven jobbade desperat för att komma tillbaka i matchen men närmare än 4-3 kom man inte. Målet kom genom Scott Pooley i spel 6 mot 5 med 1.03 kvar av matchen.

För Björklövens del är nu säsongen över efter att Djurgården vunnit kvartsfinalserien med 4-1.