Uddamålsförlust mot Djurgården
Publicerad: 2024-02-28
Björklöven förlorade bortamatchen mot Djurgården med 2-1.

Veckans andra bortamatch spelades på Hovet mot Djurgården. Lagen kände på varandra i den första perioden men utdelningen kom för Djurgården. Efter 6.55 gjorde man 1-0 efter en tekning i anfallszon. Björklöven hade några bra chanser i numerärt överläge i den andra perioden men utan att hitta en kvitteringspuck. I slutminuten av den andra perioden kom istället 2-0 till Djurgården genom Olle Liss.

Björklöven kom ut till den tredje perioden och jagade en reduceringspuck men den lät vänta på sig till 17.11 in på perioden. Målvakten Niklas Svedberg hade lämnat sin målbur för att Björklöven skulle kunna spela 6 mot 5 och Scott Pooley sköt ett skott som hamnade på den bortre stolpen där Fredric Weigel kunde göra 2-1. Björklöven fortsatte i spel 6 mot 5 men något ytterligare mål lyckades man inte tillverka.

Björklövens nästa match spelas på hemmaplan på fredag mot Mora. Nedsläpp 19.00 i Winpos Arena.