Inför matchen mot AIK
Publicerad: 2024-03-06
Ikväll väntar nästa sista omgången av HockeyAllsvenskans grundserie.

AIK gästar Winpos Arena ikväll för match i HockeyAllsvenskans omgång 51. Björklöven ligger sexa i tabellen och för att ha chansen att nå Mora och Djurgården på platserna ovanför krävs till att börja med seger mot serietvåan AIK. BIK Karlskoga finns fem poäng bakom på den sjunde platsen.  AIK jagas i sin tur främst av Södertälje i kampen om andraplatsen efter redan klara seriesegraren Brynäs.

Björklöven besegrade i sin senaste match Mora med siffermässigt klara 5-0. Efter måltorkan i matcherna mot Djurgården och Södertälje lossnade det rejält. Scott Pooley gjorde tre mål, det första ett vackert "Zorromål", vilket gör att han totalt gjort 20 mål under säsongen. Maxime Fortier och Brandon Manning med de övriga målen. Joona Voutilainen räddade samtliga 25 skott från Mora och höll därmed sin sjätte nolla för säsongen. 
Trots en längre skadefrånvaro är det fortsatt Myles Powell som är poängbäst i Björklöven med 42 poäng. Scott Pooley har samma antal mål och följer två poäng bakom. 
I AIK är det Richard Gynge som gjort flest mål och poäng. 21 mål och totalt 49 poäng har det blivit så här långt. Tidigare Björklövenspelaren har fått ihop 29 poäng på sina 41 spelade matcher. 
Björklöven och AIK har mötts tre gånger tidigare under säsongen och det har blivit tre segrar för Björklöven. 
Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Biljetter till grundseriens sista hemamatch hittar ni som vanligt här.

Henrik Lundh
Huvudpartners
Officiell materialleverantör