Förlust efter övertid
Publicerad: 2024-03-20
Björklöven förlorade den andra kvartsfinalen mot Djurgården med 3-4 efter förlängning.

Björklöven fick den start man behövde efter måndagens förlust i den första kvartsfinalen. 0-1 kom redan efter 23 sekunder när Linus Cronholm sköt och Fredric Weigel styrde in pucken. Björklöven trummade på och efter 11.33 kom 0-2. Scott Pooley fick tag i pucken och vispade in pucken i det bortre hörnet. Djurgården hann med en reducering till 1-2 innan pausvilan.

Björklöven fick en tuff inledning på den andra perioden och Viktor Stråhle tog en timeout efter dryga 5 minuter. Direkt efter hade Björklöven ett fint läge att utöka ledningen men det skulle istället bli så att Djurgården kvitterade till 2-2. Björklöven replikerade dock några minuter senare när Malte Sjögren frispelade Maxime Fortier som satte 2-3. Björklöven höll ledningen perioden ut men i den tredje perioden kom 3-3 och matchen gick till förlängning.

Björklöven hade några längre anfall i förlängningen där flertalet chanser skapades men man fick inte utdelning. Matchen såg ut att gå mot en femte period när Djurgården med 1 sekund kvar av förlängningen gör 4-3 och har nu 2-0 i matcher.

Björklöven och Djurgården möts igen på fredag för match 3 i kvartfinalen. Nedsläpp 19.00 i Winpos Arena.