Seger mot Hudiksvall

Publicerad: 2022-08-25
Det blev seger med 6-3 i kvällens match mot Hudiksvall i SCA-cupen

Efter en jämn matchinledning kunde Hudiksvall ta ledningen dryga sex minuter in i den första perioden. Björklöven kvitterade omgående i spel fem mot fyra då Alex Hutchings petade in pucken. Glädjen blev dock kortvarig då Hudiksvall återtog sin ledning.

I den andra perioden var det inledningsvis bättre fart från Björklöven och man skapade en hel del chanser. Närmast mål var Christopher Bengtsson som kom helt fri i spel fyra mot fem. Kvitteringen kom efter 15 minuter då Scott Pooley snärtade in pucken bakom Hudikmålvakten. Inte heller denna gång stod sig det oavgjorda resultatet särskilt länge utan Hudiksvall kontrade in 3-2 som också stod sig perioden ut.

Björklöven fick ägna sig åt spel i boxplay i den tredje periodens inledning när Hudiksvall fick spela fem mot tre i hela två minuter utan att få utdelning. Scott Pooley kunde med två mål i powerplay ta Björköven till en ledning 4-3 innan Christopher Bengtsson gjorde 5-3 i spel i numerärt underläge. Scott Pooley avrundade kvällen med sitt fjärde mål i tom bur.

Björklöven spelar final i SCA-cupen mot Timrå på lördag kl 12.00.