Filiph Åström kontrakterad
2017-01-13

Björklöven har skrivit a-lagskontrakt med forwarden Filiph Åström som kommer från de egna leden.

Filiph Åström är född -01 och är därmed åldersmässigt kvar i U16. Han var så sent som förra fredagen med i Björklövens a-lagstrupp i hemmamatchen mot Modo. Åström har mestadels spelat och redan etablerat sig i Björklövens J20-lag där har gjort 15 poäng på 13 matcher. I den senaste matchen mot Örnsköldsvik assisterade han till alla tre målen i J20-lagets 3-2 seger. 

 - Filiph är en stor talang som går framåt hela tiden där styrkorna är bland annat speluppfattningen och skridskoåkningen, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson. 

Filiph Åström spelade mestadels i Björklövens U16-lag förra säsongen men den här säsongen har de flesta matcherna spelats i J20-laget. Förutom det har han spelat tv-pucken där han på 11 matcher gjorde 11 poäng.  

 - Det känns oerhört glädjande att en talang som Filiph väljer att fortsätta sin utveckling i Björklöven. Vi vill gärna se fler spelare ifrån de egna leden i vårt representationslag i framtiden och då är detta ett bra steg mot det, avslutar Daniel Johansson. 

Kontraktet med Filiph Åström sträcker sig över säsongen 2019/20

Mikael Kassman