Övertidsförlust

Publicerad: 2023-01-18
Det blev förlust med 1-2 efter förlängning i kvällens hemmamatch mot Södertälje

Det blev en tät och målsnål drabbning mellan serietvåan Björklöven och seriefyran Södertälje. Efter en mållös förstaperiod, där Björklöven fick ett mål bortdömt, kunde Södertälje bryta dödläget då Emil Alba satte pucken i nät i en kontring. Målet kom tretton minuter in i mittenperioden. Trots ett par ramträffar lyckades Björklöven inte få in någon kvitteringspuck innan signalen för andra periodens slut ljöd.

Nick Schilkey kunde med sitt mål nummer 21 för säsongen kvittera fyra minuter in i slutperioden. Det var fullt fart framåt och det fanns chanser till avgörande åt båda håll men det oavgjorda resultet stod sig perioden ut.

I förlängningen kunde Maxime Fortier så när avgöra efter en soloprestation men istället ställde Södertälje om och Daniel Norbe säkrade extrapoängen till Södertälje. Skotten 35-26.

Björklöven får ladda om för ny hemmamatch på fredag då Mora gästar Winpos Arena.