Andra raka vinsten för löven
Publicerad: 2016-11-17

Björklöven tog sin andra raka vinst under torsdagskvällen när de mötte Modo dams andra lag, hemma i T3 center. Det var ett revanschsuget Modo som klev ut på isen i den andra matchen för säsongen.

Björklöven inledde hemmapremiären starkt. I första perioden stod de för majoriteten av skotten och hade ett skott i stolpen när halva perioden hade gått. Det dröjde till slutet av perioden innan löven kunde ta ledning genom födelsedagsbarnet Karin Markeby.

I andra perioden vaknade Modo till och det var ett mycket aggressivare lag som kämpade för en reducering, dock utan resultat och andra perioden slutade 0–0. Sista perioden började med en rasande fart då löven satte det andra målet i matchen efter knappt en minut. Målskytt var återigen Karin Markeby, som denna gång blev assisterad av Madeleine Englund och Ida Sannsell.

Modo hinner göra 2–1 genom nummer 38 Jessica Gossas-Moberg, med två minuter kvar av matchen. Matchen slutar dock 2–1 till löven som nu leder tabellen med sex poäng.