Fullsatt och straffseger
Publicerad: 2019-12-07
Alexander Deilert satte den avgörande straffen när Björklöven besegrade Modo i dagens match

Det var Modo som inledde matchen bäst och duktige backen Tom Hedberg fick matchens första målchans. Modo fick också ett tidigt powerplay men utan att skapa de riktigt farliga chanserna. Daniel Sylwander och Alex Hutchings skapade därefter varsitt bra läge men målvakterna Hanses och Cannata höll fortsatt tätt.

Björklöven fick sin första chans att spela numerärt överläge efter periodens powerbreak. Modo stoppade effektivt Björklövens powerplayspel som blev resultatlöst. Med knappa fem minuter kvar av perioden kunde Alexander Wiklund i en spelvändning sätta 1-0 för hemmalaget. Skottet från vänsterläge slank in under Hanses. Modo kunde kvittera i spel fem mot fyra då Kalle Jellvert plockade upp en lös puck framför Cannata och satte den i höger kryss. Justin Crandall och Tyler Vesel skapade en dubbelchans kort före periodslut men 1-1 stod sig perioden ut. Skotten 11-13.

Modo tog ledningen fyra minuter in i mittenperioden då unge Max Wahlgren satte 2-1. Modo var också nära ytterligare mål då Mattias From avslutade i ett tre mot två läge men Cannata med en jätteräddning. Björklöven fick bättre fart efter den räddningen och fick också med sig ett powerplay som dock blev utan utdelning.

Elva minuter in i perioden kom 2-2 genom Oliver Larsen som direktsköt efter passning över centrallinjen från Emil Lundberg. Bara dryga minuten senare satte hemmalaget också 3-2 då Sebastian Selin vann kampen framför Hanses och kunde slå in den lösa pucken efter skott från August Tornberg. Modo skapade ett par lägen mot periodens slut men Joe Cannata fortsatt stabil i hemmamålet. Skotten i mittenperioden 12-13.

Modo skapade en bra kvitteringschans i inledning av tredje perioden då man kom två mot en i en spelvändning men målet uteblev. Hardy Häman-Aktell var nära att utöka Björklövens ledning men handledsskottet träffade Erik Hanses stolpe. Modo fick en ny chans att spela fem mot fyra när Joe Cannata utvisades för en tripping men utan att man kunde sätta kvitteringspucken.

Kvitteringen satt istället med knappa fem minuter kvar när Björklöven bara var 14 sekunder från att reda ut Pontus Andreassons utvisning. Adam Tambellinis skott letade sig in bakom en skymd Cannata. Modo fick en ytterligare chans att spela fem mot fyra då Sebastian Selin utvisades med bara 45 sekunder kvar av tredje perioden. Björklöven redde ut den första delen av det numerära underläget och tog matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 8-19.

Bortalaget fick inleda förlängningen med spel i fyra mot tre i 1.16. Patrik Karlkvist var nära att avgöra men Cannata stod emot. Precis efter det att Sebastian Selin kommit in på isen efter sin utvisning fick han ett öppet läge men skottet räddades av Hanses. Tyler Vesel var ytterst nära att få avgöra matchen men hans skott från högerläge träffade ribban bakom Erik Hanses. Skotten i den mållösa förlängningen, 6-1.

Efter två missade straffar gjorde Henrik Björklund mål på Modos andra straff. Pontus Andreasson svarade genom att sätta Björklövens andra straff i nät. Patrik Karlkvists straff plockades av Joe Cannata och Alexander Deilert fick chansen att avgöra även detta möte med Modo. Straffen sattes lågt till vänster om Hanses och bonuspoängen till Björklöven. Skotten i matchen totalt 38-46.

För Björklövens del väntar bortamatch mot Västerås på onsdag.