Inför matchen mot Västerås
Publicerad: 2021-02-17
Ikväll väntar bortamatch mot Västerås

Det blev till slut seger mot Tingsryd när Björklöven efter två bortamatcher vände hemåt för match i A3 Arena i söndags. Zach Palmquist kunde peta in en lös puck i förlängningen efter att J.T. Brown (2) och Gustav Possler gjort målen under ordinarie tid.

När grundserien gått in i den sista fjärdedelen tätnar striden om placeringerna och de olika strecken. Björklöven är trea i tabellen sex poäng bakom tvåan BIK Karlskoga men med tre matcher mindre spelade. Västerås är åtta och indragna i den täta striden kring plats sex som innebär en direktplats i kvartsfinalen. Lag sju till tio kommer att få göra upp i en åttondelsfinalsserie.

Björklöven och Västerås har mötts två gånger tidigare under säsongen. Det inledande mötet slutade hela 9-1 till Björklöven. Match två i Västerås gick till förlängning där Sebastian Manberg avgjorde. Lagen möts för fjärde och sista gången i grundserien redan på måndag då Västerås besöker A3 Arena.

Backen Jimmie Jansson är poängbäst i Västerås. Totalt har det blivit 7+22 så här långt. Flest mål har Alexander Lunsjö gjort (17). Backen Alex Trivellato med senaste klubbadress i Krefeld anslöt kort innan fönstret stängde. I Västerås trupp finns tidigare Björklövenspelarna August Tornberg och Simon Åkerström.

De senaste nyheterna kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björköven Play.

Nedsläpp i ABB Arena ikväll klockan 19.00.

Henrik Lundh