Inför matchen mot Timrå
Publicerad: 2020-01-17
Dags för ny hemmamatch och publikfest ikväll när Timrå gästar A3 Arena

Det blev en ny seger för Björklöven i onsdags då man inför drygt 4800 åskådare slog Södertälje med 5-3. Segern kom efter en vändning i den tredje perioden då man gick ifrån 2-3 till 5-3 efter mål av Alexander Deilert, Tyler Vesel och Olle Liss.

Serietrean Timrå är åtta poäng efter Modo på andra plats. I senaste matchen blev det förlust borta mot Mora med 3-1.

Björklöven har på 18 hemmamatcher samlat ihop 47 poäng. Intern poängligeledare är Alex Hutchings med 37 poäng (14+23). Poängen bakom följer Justin Crandall. Crandall är tillsammans med Alexander Wiklund målbäst med 15 gjorda mål.

Timrå är seriens nästa bästa bortalag med 36 poäng på 19 matcher. Jonathan Dahlén har gjort hela 54 poäng varav 19 mål. Strax bakom följer Albin Lundin med 50 poäng. Lundin har gjort flest mål i Timrå med 22.

Lagen har mötts två gånger hittills under säsongen. Björklöven vann det första mötet i Umeå i oktober med 3-1. Sebastian Selin med två mål och Fredric Andersson med 3-1 i tom bur den gången. I möte nummer två i Timrå skrevs slutresultatet till 1-4 efter två Björklövenmål i tom kasse.

Björklövens forward Sebastian Selin tror på en tuff match ikväll:

-Det brukar alltid bli bra och jämna matcher mot Timrå så vi ska försöka göra en riktigt bra match i sextio minuter. De har några skickliga spelare i Dahlén och Lundin som man får se upp lite extra med men annars är de ju ett starkt lag så man ska väl inte fokusera för mycket på enskilda spelare heller, säger Selin i sin intervju inför matchen.

Hela intervjun kan du höra här.

Joakim Fagervall pratar i sin inför-matchen-intervju om att han vill se en jämnare prestation över tre perioder i kvällens match:

-Jag tycker vi stämplar in på ett riktigt bra sätt i tredje perioden senast och respekterar vårt spel. Det är det jag tycker varit bra och när vi gör det tycker jag det funkar till 100 %. Jag vill se det agerandet från start och det såg jag idag på träningen. Det var en helt annan känsla än på träningen inför matchen mot Södertälje, sa Fagervall i sin intervju igår.