Efter derbyförlusten med sportchef Tom Heikka

9 december 2018 15:37

Vi kollade läget med damlagets sportchef Tom Heikka efter gårdagens derbyförlust


Hej Tom. Vinstläge vändes till förlängningsförlust igår. Dina tankar så här dagen efter?

– En väldigt tung förlust givetvis. Det här är ett typexempel när man kan säga att det inte är en vunnen poäng utan två förlorade. Självklart är varje poäng viktig men med tanke på hur matchbilden såg ut och att vi ledde med två mål fram till några minuter innan slutet så skulle vi haft tre poäng.

Kunde ni ha gjort något annorlunda i matchen så här med facit i hand?

– Jag tycker att vi borde kunnat skapa oss en större ledning under period ett och två eftersom vi skapade många riktigt vissa målchanser då. Sedan blev vi lite för bekväma de sista 7-8 minuterna av matchen, vi slutar spela och tappar spelet helt i defensiv zon. Sedan måste man säga att Skellefteå är ett lag som aldrig ger upp och de har vänt flera matcher i slutminuterna tidigare. Där misslyckas vi med att spela av matchen och säkra poängen och det är något vi måste lära oss av och förbättra till framtida matcher.

Vad kommer ni ha fokus på inför matchen mot Modo?

- Fokus inför nästa match blir att fortsätta vårt fina anfallsspel, det kommer att ge mer utdelning så länge vi har tålamod och inte börjar ta genvägar. Sedan måste vi se till att spela i 60 minuter samt även nöta en del powerplayspel där det inte sett så bra ut.

Hur ser det ut framöver och hur tänker du kring fortsättningen?

– Vi går nu in i andra halvan av säsongen och vi ligger där vi vill vara. Däremot får vi verkligen inte slappna av utan måste kriga för varje poäng om vi ska ta playoffplatsen senare i vinter. Vi har ett bra grundspel men vi behöver finslipa special teams, avslut och en del andra detaljer.

Hur tänker du kring ditt truppbygge och eventuella tillskott?

– När Betty Jouanny och Kristina Simnova kom in gav det oss en extra dimension och ökad konkurrenssituation i laget. Dock har vi Nathalie Romlin långtidsskadad och hon kommer inte att spela förrän tidigast i januari. Likaså Elin Nilsson. Vidare på backsidan är Irma Ekdahl på väg tillbaka från sin axelskada men är inte riktigt spelklar än. Amanda Antfolk har tvingats avsluta karriären på grund av hjärnskakningar. Vi har haft väldig otur med skador och flera spelare har fått slita hårt, särskilt på backsidan. Det är en hel del småskavanker i övrigt så juluppehållet kommer lägligt för oss. Jag sonderar hela tiden spelarmarknaden och letar primärt just nu på backsidan även om en forward också kan tillkomma.

Tack Tom lycka till framöver!

Tack tack.