Inför matchen mot Luleå

11 september 2018 13:20

Efter segern i SCA-cupen väntar match mot SHL-laget Luleå på bortais


Efter att ha varit obesegrat under ordinarie tid i SCA-cupens tre matcher väntar nu den näst sista träningsmatchen inför HockeyAllsvenskans premiär mot Modo den 21 september. Det väntar ånyo SHL-motstånd denna gång i form av Luleå.

Luleå, som kom sjua i förra årets grundserie i SHL och som sedan förlorade mot Brynäs i första rundan i slutspelet, inledde försäsongen med tre raka förluster mot finska Kärpät, Skellefteå och schweiziska Lausanne. I den fjärde träningsmatchen kom sedan den första segern då Geneve besegrades med 5-4. Därefter har det blivit segrar mot Fribourg och Timrå. Kvällens match är Luleås genrep inför SHL-premiären den 15/9 hemma mot Brynäs. I Luleås lag återfinns Austin Farley och David Lindquist som förra säsongen gjorde succé i Björklöven. Andra bekanta ansikten är backen Daniel Sondell och forwarden Johan Forsberg.

Björklöven har haft matchfritt i dryga veckan efter det att man besegrade Mora och därigenom tog hem SCA-cupen. Segern mot Modo och övertidsförlusten mot Timrå var de övriga matcherna i cupen. Laget har tränat på efter cupsegern och jobbat vidare med sitt grundspel.

– Det jag har sett av Luleå så har de sett väldigt bra ut på senare tid på försäsongen. Det kommer bli en kul match som jag ser fram emot, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall. Hela intervjun kan du höra här.

För Björklövens back Simon Åkerström blir det en speciell match ikväll. Han vänder åter till Luleå där han spelat under juniortiden och där pappa Rogers tröja finns hissad i taket på arenan.

– Det ska bli riktigt kul. Jag har inte varit där och spelat sedan jag lämnade J20 för 3-4 år sedan. Jag kommer nog snegla upp i taket ett par gånger under uppvärmningens gång , säger Simon Åkerström. Hela intervjun hittar du här.

Björklövens interna poängliga under försäsongen ser ut som följer:

Alexander Wiklund 5 poäng (2+3)

Filip Cruseman 4 poäng (1+3)

Kristoffer Söder 3 poäng (3+0)

Jacob Stenqvist 3 poäng (1+2)

Jacob Andersson 3 poäng (1+2)

Björklövens laguppställning i kvällens match:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

49 Simon Backman – 5 Hardy Häman-Aktell

2 Alexander Hellström – 52 August Tornberg

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

8 Mikko Pukka

16 Filip Cruseman – 42 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

14 Cody Murphy – 24 Lukas Ericsson – 57 Oskar Ståhl-Lyrenås

55 Emil Lundberg – 10 Emil Norberg – 39 Sebastian Selin

33 Marcus Jonsson – 11 William Eriksson – 21 Erik Rainersson

44 Charles Backman

Pucken släpps klockan 19.00.