Inför matchen mot Luleå

7 oktober 2018 12:00

Idag inleds DamEttan norra med match mot Luleå på bortais


I eftermiddagen inleder Björklövens damlag jakten på en kvalplats till SDHL senare i vinter. Första matchen är mot Luleå på bortais. Vi kollade läget i truppen med sportchef Tom Heikka.

– Vi har sett fram emot seriepremiären under lång tid men den kommer just nu väldigt olämpligt sett till vår skadebild. Vi har haft extrem otur med skador och har just nu sex spelare skadade eller sjuka och en borta av personliga skäl så vi är kort om folk. Dock är det en situation som vi kan hantera i det korta perspektivet och de spelare som finns tillgängliga är högst motiverade och vältränade.

Heikka utvecklar vidare vad han förväntar sig för match i eftermiddag.

– Jag förväntar mig en matchbild där vi trots bortaplan tar kommandot och vågar spela ut men ändå spelar klokt med tanke på att vi troligtvis inte kan rulla på tre kedjor. Vi har en enorm spets och en hög högstanivå, det ska bli intressant att se hur vi nu kan förvalta det fina spelet vi haft under senaste träningsmatcherna till matcher där det gäller poäng. En bra start är enormt viktig i serien, särskilt när det är så få matcher.

När vi ber Heikka tipsa om några spelare som man bör hålla ett extra öga på i dagens match räknar han upp ett antal spelare.

– Det finns många spelare som sett heta ut på slutet men bland annat Lina Hedlund och Elin Benn har visat ett väldigt inspirerande spel och Lore Baudrit har gjort några riktiga spektakulära mål. På backsidan har Ronja Ericsson varit otroligt stabil på försäsongen och Sara Åkerlund går från klarhet till klarhet. Men samtliga spelare tycker jag har varit mer eller mindre heta och det syns på tjejerna att dom verkligen vill komma igång med säsongen nu. Vi går definitivt för tre poäng och är inte nöjda med något mindre än det.

Nedsläpp i Coop Norrbotten Arena klockan 16.00