Tung strafförlust mot Modo
Publicerad: 2018-11-30

Björklöven förlorade kvällens hemmamatch mot Modo efter straffläggning

Inför fullsatta läktare var det Marcus Jonsson som fick matchens första målchans efter en sargretur. Linus Lundin i Modo-målet räddade. Jonas Emmerdahl utvisades efter dryga två minuter och i spel fem mot fyra kunde Modo sätta 1-0 genom Patrik Karlkvist. Modo kunde också utöka till 2-0 fyra minuter senare då Kristian Jakobsson fick öppet mål vid ena stolpen. Björklöven fortsatte att skapa en del mot Lundin i Modomålet men utan att få utdelning. Skotten i förstaperioden 12-7.

Modo var nära att utöka sin ledning då Björklövenförsvaret bjöd på ett jätteläge direkt i andra periodens inledning. Istället för 0-3 satt 1-2 kort därefter då Sebastian Selin tog till vara på slarv bakom eget mål från Linus Lundin. Därefter bjöds det på öppen hockey och chanser åt båda håll. Strax före periodens powerbreak fick Björklöven ett långt anfall i offensiv zon och man fortsatte trycket när spelet återupptogs. Jonas Emmerdahl frispelade kort därefter Lukas Ericsson som avslutade kallt till 2-2.

Trycket fortsatte och Björklöven radade upp lägen mot Linus Lundin. Långa byten tröttade ut Modospelarna. Med bara två minuter kvar av perioden fick Modo med sig ett powerplay då Jacob Stenqvist utvisades. Även det andra powerplayspelet utnyttjades effektivt av Modo som återtog sin ledning genom Patrik Karlkvist. Skotten i perioden 13-13.

Björklöven jagade för en kvittering i den tredje perioden men de riktigt klara chanserna utblev inledningsvis. Björklöven fick med sig en tvåminutersutvisning i samband med lite gruff runt Lundins mål. I en snabb spelvändning i powerplayspelet hittade Sebastian Selin Emil Lundberg mitt i slottet och Lundbergs skott satt högt upp i Lundins vänstra kryss.

Det var Björklöven som var närmast en segerpuck i slutskedet men det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut. Skotten i tredje perioden 14-6.

Förlängningsspelet blev ganska avvaktande och lagen väntade på sina lägen. Efter att Emil Lundberg ramlat i offensiv zon kom Modo i ett tre mot ett läge men utan att kunna avgöra. Sebastian Selin stack upp i en spelvändning men Lundin räddade. Skotten i förlängningen 2-2.

I straffläggningen var det bara tvåmålsskytten Patrik Karlkvist som lyckades göra mål och gav därmed Modo segern.

Björklöven spelar nästa match mot Vita Hästen på bortais på söndag.