Inför matchen mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-02-12
Ikväll väntar match i Himmelstalundshallen mot Vita Hästen

Björklöven befäste sin serieledning i och med segern mot Kristianstad senast. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter att Björklöven gått ifrån till 3-0 redan elva minuter in i matchen. Olle Liss med två powerplaymål inför fullsatta läktare.

Vita Hästen ligger på sjätte plats i tabellen och man är sju poäng efter Västerås på femte plats. Femteplatsen innebär en extra hemmamatch och en poäng i slutspelsserien. Marginalen till nian Västervik utanför slutspel är åtta poäng. Vita Hästen förlorade senaste på bortais mot Västervik

Björklöven är seriens bästa bortalag poängmässigt. Det har blivit 44 poäng på 22 matcher. Vita Hästen är sjätte bästa hemmalag med totalt 36 inspelade poäng på 22 matcher i Himmelstalundshallen.

Alex Hutchings är fortsatt poängbäst i Björklöven med sina 41 poäng (15+26). Justin Crandall följer med 37 poäng (16+21). Crandall är tillsammans med Alexander Wiklund målbäst med sexton gjorda mål. I Vita Hästen är det Istvan Bartalis som är intern poängligeledare. 35 poäng har det blivit totalt. Linus Andersson följer tre poäng bakom. Andersson har gjort flest mål med sina nitton.

Björklöven och Vita Hästen har mötts tre gånger tidigare under grundserien. Björklöven vann det första mötet i Umeå med 2-1 efter en tät match. Den andra matchen spelades också i Umeå och där lyckades Björklöven vinna med 5-3 efter att Justin Crandall satt sista målet i tom bur. Fyra av Björklövens mål i powerplay. Möte nummer tre slutade också med seger för Björklöven 5-3. Ett effektivt Björklöven gjorde fem mål på 21 skott. Alexander Wiklund tvåmålsskytt.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata - (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg - 7 Alexander Hellström

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson - 96 Pontus Andreasson

Extraspelare: 53 Lukas Ericsson och 19 Kristoffer Söder

Nedsläppt ikväll klockan 19.00. Passa också på att köpa biljetter till nästa hemmamatch. På lördag gästar Tingsryd A3 Arena. Biljetter hittar du som vanligt här.

Henrik Lundh