Seger mot Linköping för U16
Publicerad: 2019-03-22
Björklövens U16-killar besegrade ikväll Linköping med 4-2

Ikväll inleddes gruppspelet för Sveriges åtta bästa U16-lag. Björklöven inledde sitt gruppspel i Linköping med match mot just Linköping. Isak Helber gav Linköping ledningen i powerplay med första periodens enda mål. I den andra perioden vände Björklöven på matchen genom först en kvittering av Elias Lundström och sedan också ett ledningsmål av Carl Holmer-Härgestam. Med bara 54 sekunder kvar av perioden lyckades Linköping kvittera genom Vilgot Andersson.

Med 6.40 kvar av den tredje perioden satte Noel Hedqvist viktiga 3-2 för Björklöven. Ett tappert kämpande Björklöven kunde definitivt avgöra då Filip Ohlsson sköt 2-4 i tom bur med 47 sekunder kvar av matchen. Skotten i matchen 31-27 i Linköpings favör.

I den andra matchen i gruppen besegrade Frölunda Brynäs med hela 13-2. Imorgon kl 12.00 ställs Björklöven mot just Frölunda. På söndag avslutas gruppspelet med match mot Brynäs för Björklövens del. De två bästa lagen i gruppen går till SM-semifinal.