J20: Lägeskoll med Sahlin

10 november 2018 08:30

Vi stämde av läget med J20:s huvudtränare Henrik Sahlin


Hej Henrik. Du är ju ny head coach för Björklövens J20-lag den här säsongen. Berätta lite om dig och din karriär som spelare och tränare?

Hej. Jag är 38 år, kommer från Lindesberg, en liten by utanför Örebro. Innan jag kom till Umeå har jag bott 10 år i Bergen, Norge. Jag flyttade dit för att spela hockey ett år, så fick jag ett bra jobb och blev kvar.

Min spelarkarriär blev aldrig bättre än några div1 säsonger med kval till Allsvenskan som bäst och min tränarkarriär består av 4 år i Norge, 3 på A-lag och 1 år på J20.

Hur kom det sig att du hamnade i Umeå och Björklöven?

Jag känner Markus Ekman Westman, målvaktstränare på A- laget sedan många år tillbaka. På den vägen är det jag hamnade i Umeå.

Hur tycker du att den första tiden varit?

Första tiden har varit bra. Umeå är en trevlig stad och det är bra människor i och kring laget.

Nio spelade matcher i J20-elit och en andraplats efter två förluster (en efter förlängningen och en efter ordinarie tid). Vad kan du säga om lagets insats så här långt?

Lagets insats så här långt är OK, men man vill ju alltid ha mer. Jag tycker det finns mycket kvalite och spets i laget som vi inte riktigt har fått ut ännu.

Är ni där ni vill vara tränings- och spelmässigt?

Spelmässigt finns det mycket att jobba på, men vi tar steg i rätt riktning hela tiden. Sista perioden i Kalix senast till exempel var riktigt bra så vi är på rätt väg.

Ni är ju bara en knapp tredjedel in i serien som pågår till början av mars. Därefter tar förhoppningsvis ett slutspel vid. Hur har ni lagt upp säsongen för att vara som bäst när det ska kvalspelas?

Vi kommer jobba vidare och nöta på med det vi behöver förbättra hela vägen fram till kvalet. Väl där kommer vi bli riktigt farliga.

Är det några spelare som du vill framhålla från inledningen av serien?

Det är många som har varit bra, så svårt att plocka ut någon enskild.

Tack Henrik och lycka till framöver!

Tack tack.