Inför SCA-cupen
Publicerad: 2019-08-28
Ikväll inleds SCA-cupen med bortamatch mot Modo

Tre matcher på fyra dagar väntar för Björklöven när SCA-cupen spelas i veckan. Cupen inleds för Björklövens del med match borta mot Modo ikväll. Därefter spelar Björklöven på fredag kl 16.30 mot Timrå för att sedan avsluta på lördag eftermiddag med match mot Mora.

Björklöven kommer till kvällens match med en förlust mot Skellefteå i bagaget. I en jämn match som länge stod och vägde kunde Skellefteå dra det längsta strået till slut och vinna med 3-0, de två sista målen i tom bur. De två tidigare träningsmatcherna har slutat med förlust 0-1 mot Luleå och seger 6-2 mot Vasa.

Kvällens motståndare Modo, som av många tippas bli ett lag för toppen av HockeyAllsvenskan, leds även denna säsong av Björn Hellkvist. Modo har inlett försäsongen med en straffseger mot Skellefteå (efter en sen kvittering under ordinarie tid), en uddamålförlust mot Sport från Vasa, en förlust mot Brynäs samt en seger mot Örnsköldsvik.

Björn Hellkvist säger i sin inför matchen intervju till Modo Channel att det brukar bli fysiska matcher mot Björklöven och att eftersom det nu blir cupmatch så kommer prestationerna sannolikt att höjas ytterligare från de ”vanliga” träningsmatcherna. Hos Modo saknas Mattias Norlinder, Anton Karlström och Joakim Hagelin.

Björklövens assisterande tränare Robert Kimby ser fram mot att få tävla lite och är nyfiken på hur man står sig mot framtida seriemotståndare.

-Det ska bli en spännande vecka. När man ska möta lag som man ska möta senare i serien är det kul att se hur man står sig mot dem. Det är kul också att det är cup så det blir lite extra tävling under försäsongen, säger Björklövens assisterande tränare inför matchen. Ludvig Stenvall och William Eriksson står över kvällens match.

Björklöven ställer upp med följande lag:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

4 Alexander Deilert – 18 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 7 Alexander Hellström

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman Aktell

48 Alexander Popovic

37 Alex Hutchings - 77 David Lindquist - 28 Justin Crandall

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs

29 Alexander Wiklund – 22 Pontus Andreasson – 40 Sebastian Selin

53 Lukas Ericsson – 19 Kristoffer Söder – 21 Erik Rainersson

10 Emil Norberg

Nedsläpp i Fjällräven Center kl 19.00 ikväll. Kan du inte se matchen på plats går matchen att se via Modo Channel. Kostnaden för matchen är 79 kr och matchen hittar du här.

Henrik Lundh