Tre poäng efter spännande match
Publicerad: 2017-11-06

Björklöven tog tre poäng på bortaplan mot Södertälje efter en riktigt spännande match.

Det var ett ryck i den andra perioden av Björklöven som skulle visa sig matchavgörande.

Den första perioden var en jämn period där det var ganska avvaktande spel och lagen kände på varandra. Chanserna som kom var få och de kunde målvakterna avvärja. För Björklöven hade Fredric Andersson en av de vassaste lägena när han i spelvändning fick ett bra skottläge men kunde inte hitta nätmaskorna bakom George Sörensen i Södertäljemålet. Skotten i den första perioden är 7-8.

I den andra perioden börjar Björklöven på ett bra sätt och efter dryga 4 minuter serveras Erik Rainersson av Cody Murphy och Rainersson sätter upp sitt andra mål i Hockeyallsvenskan i nättaket. Bara att par minuter senare bryter Björklöven ett uppspel vilket gör att Axel Ottosson och Cody Murphy kan komma helt ensamma med Sörensen. Efter att kombinerat på ett snyggt sätt kan Cody Murphy göra sitt första mål för säsongen och 2-0 är ett faktum. Kort därpå får Björklöven chansen i numerärt överläge och efter en hård press kan Roope Talaja göra sitt andra mål för säsongen från slottet. Skotten i den andra perioden 10-4.

I den tredje perioden kontrollerar Björklöven matchen till en början men när reduceringen till 1-3 kommer får Södertälje energi och resten av matchen bli väldigt spännande. Södertälje jagar ytterligare en reducering men den kommer med 39 sekunder kvar av matchen. Björklöven kan därefter hålla undan och ta tre poäng. Skotten i den tredje perioden 16-1 och sammanlagt 33-13.

Passa även på att köpa biljetter till kommande hemmamatcher. För damlaget är det derby mot Skellefteå på onsdag och på fredag möter herrlaget Troja. I samband med herrlagets match firas också guldhjältarna från 1987. Biljetter köper du som vanligt här.