Hedberg och Olofsson målskyttar i segermatch

19 januari 2019 16:45

Björklövens damlag besegrade idag Modo med 6-2 på bortais


Björklöven startade dagens match mot Modo bra och man kunde göra två snabba mål. Ledningspucken genom Elin Benn, som satte en retur efter backskott från blå. 2-0 kom från Sandra Hedberg som fint framspelad av Clara Markeby inte gjorde något misstag. 3-0 kom elva minuter in i första perioden då Lore Baudrit serverade Betty Jouanny som vid bortre stolpen tryckte in pucken i öppen kasse. Reduceringen från Modo kom bara sex sekunder efter Björklövens tredje mål.

– Vi pratade inför matchen om att driva på mål, att finnas redo vid returytorna, vara tuffa framför mål och och att våga göra det obekväma målet framför och kring mål. Det var kul att se att alla tre mål i första perioden tillkom på det sättet, sa Björklövens tränare Peter Lundström om första perioden.

I den andra perioden kunde Modo reducera ytterligare en gång. Björklöven svarade dock genom 4-2 från Elin Nilsson som satte pucken i första krysset bakom Svejdova i Modomålet.

– Andra perioden går inte till historien som vår bästa period, vi spelar mycket i mittzon men mest på utsidan och gör det bekvämt för oss. När vi snurrar på så i anfallszonen utan att riktigt vara heta kommer symptomatiskt en reduceringspuck. Det vi gjorde bra i första perioden slutar vi att göra i andra, vi blir bekväma och lite väl sugna på att göra mål på egen hand, kommenterade tränare Lundström insatsen i period två.

Den tredje perioden gick helt i Björklövens favör. Sandra Hedberg gjorde sitt andra mål för dagen och Victoria Olofsson stängde därefter matchen med sitt 6-2 mål efter en fin soloprestation.

– Vi gör allt som vi ska göra, backcheckar bra, vänder spelet snabbt och har driv på mål. Vi flyttar pucken bra och nyttjar backarna i anfallszonen som öppnar för mängder av lägen. Det kunde nog slutat tvåsiffrigt idag om vi varit effektiva vid alla våra lägen, sa Lundström om tredjeperioden.

- Nu laddar vi batterierna och vilar imorgon och kör igång med träningar måndag och tisdag innan det åter är dags för hemmamatch på onsdag, mot Modo igen, avslutar Lundström.