J18: Förlust i rond ett
Publicerad: 2019-03-14
Björklöven J18 förlorade kvällens match mot Brynäs med 0-5

Ikväll inleddes sextondelsfinalerna i J18-SM. För Björklövens del var det Brynäs som stod för motståndet i det första av mötet i bäst av tre matcher.

Den första perioden var spelmässigt jämn och den såg också länge ut att bli mållös. Med bara tio sekunder kvar kom dock matchens första mål och det var bortalaget Brynäs som gjorde målet. Felix Söderblom satte det psykologist viktiga ledningsmålet.

Stärkta av målet kom Brynäs ut starkt i andra perioden och med två snabba mål tog man ett rejält grepp om matchen. Den resterade delen av perioden rycktes sönder av en hel del utvisningar där bland annat lagen drabbades av varsitt matchstraff.

Björklövens jakt på en nödvändig reducering grusades rejält då Alexander Ljungkrantz kunde sätta 4-0 dryga fem minuter in i tredje perioden. Brynäs kontrollerade tillställning därefter och man kunde också spika slutresultatet till 5-0 i powerplay två minuter före matchen slut. Skotten 21-32.

På lördag spelas den andra matchen lagen emellan och där är det vinna eller försvinna som gäller för Björklöven. En eventuell tredje och avgörande match spelas på söndag.