Straffseger mot Vita Hästen
Publicerad: 2021-10-20
Det blev seger med 2-1 efter straffar i kvällens bortamatch

Björklöven inledde kvällens match piggast och man skapade redan i inledningen några bra lägen mot Adam Ohre i hemmamålet. Vita Hästen tog sig in i matchen och skapade ett par längre anfall strax innan periodens powerbreak.

Under en händelserik minut tog Björklöven först ledningen när Axel Ottosson styrde in pucken men Vita Hästen kvitterade bara 19 sekunder senare. Björklöven var sedan nära en ny ledningpuck då man fick chansen att spela fem mot fyra men det oavgjorda resultatat stod sig perioden ut. Skotten 7-14.

Den andra perioden präglades av en hel del utvisningar och det inleddes med att Alex Hutchings och Colby Sissons fick två minuter vardera för lite gruff. Sedan fick Vita Hästen spela numerärt överläge och Joona Voutilainen tvingades till ett par bra räddningar. Med tre minuter kvar av perioden fick Björklöven chansen att spela fem mot tre i hela två minuter men utan att få hål på Adam Ohre i hemmamålet. Skotten i den mållösa mittenperioden 10-9.

Vita Hästen fick två chanser att spela numerärt överläge i den tredje perioden men utan att få utdelning. Istället var det Björklöven som var nära ett mål i spel fyra mot fem. Inget av lagen lyckades få till något mål i den tredje perioden och perioden blev mållös. Skotten i tredje perioden 8-9.

I förlängningen fick Björklöven chansen att spela fyra mot tre men utan att kunna avgöra matchen. Närmast att avgöra Axel Ottosson. Skotten i förlängningen 2-1.

Joona Voutilainen klarade Vita Hästens samtliga tre straffar och Francis Perron hittade rätt för Björklöven vilket gav Björklöven extrapoängen.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Glöm inte bort att köpa biljetter till fredagens match mot Södertälje och lördagens match mot Luleå i NDHL. Biljetter köper du här.