Viktor - Årets fan 2019!
Publicerad: 2020-01-10
Björklövens super-fan Viktor Sandell är Årets fan 2019

Konkurrensen har varit stenhård till följd av ett rekordhögt antal nominerade fans och föreningshjältar i den sjätte upplagan av initiativet Årets fan. Efter omfattande diskussioner kan Unibet stolt presentera årets vinnare i kategorin Årets fan: Umeå och Björklövens super-fan Viktor Sandell. Vinnaren valdes ut av en intern jury med Glenn Hysén som ordförande.

Syftet med initiativet Årets fan är att lyfta fram och hylla alla hjältar som bidrar till och arbetar för ett schyst supporterskap. För att dessutom hylla alla ideella krafter som jobbar i det tysta delar Unibet också ut priset Årets föreningshjälte. Vinnaren i kategorin Årets Fan är Viktor Sandell från Umeå, en hängiven supporter till IF Björklöven.

Viktor Sandells vinnarnominering lyder:

Björklöven har många trogna supportrar och fans som är glada över framgången idag, men det finns få fans som Viktor Sandell. Viktor har den unika kombinationen av ett brinnande engagemang som genererat två spelare för nästan en miljon för Björklöven, tillsammans med en ovillkorlig kärlek för klubben. Det finns inte många som har den drivkraften och kärleken och den vill vi uppmärksamma genom att välja Viktor Sandell till Årets fan 2019.

  • Jag blir varm i hjärtat av alla goa supportrar och fans som finns runt om i landet. Det var obegripligt svårt att välja en bland alla fantastiska fans, men Viktors supporterskap är i världsklass. Han är en positiv kraft på läktaren och missar inte många matcher men utöver det ser Viktor till att engagera sig utanför arenan för klubben i hans hjärta. Det gör att vi stolt kan presentera Viktor Sandell till vinnare av Årets fan 2019, säger juryordförande för Årets fan Glenn Hysén.

Viktor Sandell erhåller nu ett pris till värde av 10 000 kr till sig själv och får dessutom skänka material till ett värde av 20 000 kr till sin förening IF Björklöven.

Vinnaren av kategorin Årets Föreningshjälte 2019 är Mashall Khreis. Mashall är en inbiten eldsjäl för Steneberg UIF.

Här är samtliga finalister i Årets Fan 2019 (utan inbördes ordning): Magnus Andersson, Göteborg Rugbyförening, Göteborg Donald Lind, Parasport Piteå, Piteå Jennifer Pettersson, Örnsköldsviks gymnastikklubb, Örnsköldsvik Pontus Attefors, Selånger FK, Sundsvall Christoffer Mattisson, Växjö Lakers, Växjö Joakim Castberg, Supporterklubben Falkarna Östersunds FK, Östersund Viktor Sandell, IF Björklöven, Umeå (Vinnare) Isac Holmgren, Skellefteå AIK, Östersund Kalle Jakobsson, Kiruna AIF, Kiruna Elin Sundqvist, Sun City Westernriders, Karlstad

Här är samtliga finalister i Årets Föreningshjälte 2019 (utan inbördes ordning): Göran Myrberg, Öregrund-Gräsö skytteförening, Öregrund Susanne Broberg, Lidköpings ridklubb, Lidköping Jonas Andersson, Öja FF, Ystad Emma Leikkainen, Aspen Vi Unga, Björka Smådjurstall, Haparanda Per-Arne Morin, Kalix Hockey, Kalix Hanne Barmousa, Örebro Syrianska IF, Örebro Jonas Torstensson, Bulltofta Bowlingklubb, Malmö Mashall Khreis, Steneberg UIF, Gävle (Vinnare) Ola Mopers, IFK Mora FK-SK-OK, Mora Therese Andersson, Films SK, Österbybruk

Information om Årets fan

Nomineringsprocessen har skett via en hemsida, där vem som helst kan anmäla sig själv eller någon man anser värdig att bli Årets fan eller Årets föreningshjälte. Vinnarna i respektive kategori får ett personligt utformat pris till ett värde av cirka 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor. I början av januari 2020 utser Unibets jury, med ordförande Glenn Hysén i spetsen, vinnarna i respektive kategori.

Årets fan: Utmärkelsen Årets fan tilldelas den/de som under året utmärkt sig för sitt engagemang och sitt stöd för ett lag, för en förening eller en utövare. Årets fan ska ha visat exceptionellt engagemang i en positiv anda, svarat för en sund läktarkultur och följt föremålet för sitt supporterskap i vått och torrt, i framgång såväl som i motgång.

Årets föreningshjälte: Utmärkelsen Årets föreningshjälte tilldelas den/de som under året, eller under en längre tid, har spelat en betydande roll och ansträngt sig utöver det vanliga för sin klubb/förening och dess medlemmar. Årets föreningshjälte möjliggör och levandegör idrott för stora och små och bidrar därmed till att Sveriges föreningsliv går runt.

Mikael Kassman