J20: Förlust i match ett
Publicerad: 2019-03-20
Björklöven J20 föll med 2-4 mot BIK Karlskoga i kvällens hemmamatch

Det var BIK Karlskoga som inledde match ett av maximalt tre klart bäst. Efter en bra inbrytning från kanten fick man med sig ett powerplayspel tidigt i matchen. Under det numerära överläget var David Lilja när att sätta 1-0 efter en soloprestation.

Björklöven stack upp efter Karlskogas fina start och Linus Nilsson var nära ett ledningsmål två gånger i samma byte. Spelet jämnades ut efter bortalagets fina start och Karlskoga hade svårt att få igenom skott mot Dennis Westergård tack vare uppoffrande spel från blockande Björklövenspelare. När Björklöven fick chansen att spela fem mot fyra i slutet av perioden var Axel Lundgren nära att få pucken i nät efter ett pass över centrallinjen och direktskott. Skotten i den mållösa förstaperioden 6-3 i Björklövens favör.

Det tog bara 14 sekunder i mittenperioden innan Emil Norberg satte 1-0 för Björklöven. Norberg rakade in en retur bakom Albin Andersson. Stärkta av målet var det väldigt mycket Björklöven inledningsvis. 10.21 in i perioden satt 2-0 då William Magnusson kunde sätta en retur i nät i spel fem mot fyra. Backskottet från Gabriel Österberg. Björklöven hade bud på fler mål bland annat då vindsnabbe Robin Johansson sånär kunde få pucken i nät.

När Björklöven drabbades av två täta utvisningar och fick spela tre mot fem i dryga 1.30 kämpade man heroiskt. Dennis Westergård storspelade i målet men med 17 sekunder kvar av tre mot fem spelet satt 2-1 genom David Lilja. Karlskoga fick fortsätta i spel fem mot fyra och kunde också göra 2-2. Målskytt Anton Gustavsson. Utvisningarna blev kostsamma för Björklöven då även Karlskogas tredje mål kom i powerplay. Anton Krigsman hittade rätt bakom Dennis Westergård. Skotten i andra perioden 8-12.

Det var BIK Karlskoga som var närmast ett mål inledningsvis i tredje perioden och Dennis Westergård tvingades storspela för att freda sitt mål. Mattias Fahlesson stack upp i en kontring och kunde sånär med ett vinkelskott sätta kvitteringspucken. Björklöven fick två chanser att spela fem mot fyra men närmare än bra chanser för Emil Norberg och Gabriel Österberg kom man inte. BIK Karlskoga lyckades reda ut stormen och säkra segern i match ett med sista målet i tom bur.

Nu krävs två raka segrar på bortais för Björklöven för att man ska nå nästa steg i kvalet. Match två spelas i Karlskoga på fredag.