Övertidsseger mot Luleå
Publicerad: 2021-12-12
Det blev en ny seger mot Luleå i NDHL idag

Björklöven tog ledningen i dagens match mot Luleå då Majken Gunnarsson satte sitt tredje mål för säsongen redan efter 2.46. Luleå svarade omgående med en kvittering bara elva sekunder senare. Luleå kunde också ta ledningen i slutet av den första perioden då Hedvig Sturk hittade rätt med 1.33 kvar. Nikola Dykova satte dock kvitteringspucken 16 sekunder innan första periodens slut. Skotten 8-13.

Nikola Dyckova satte sitt andra mål för matchen och det sjätte totalt under säsongen då hon knappa två minuter in i mittenperioden gav Björklöven ledningen med 3-2. Luleås skyttedrottning Ella Bergström ordnade kvitteringen 34.50 in i matchen. Skotten i andra perioden 10-9.

Ella Bergström blev utvisad tre minuter in i den tredje perioden. Björklöven lyckades inte utnyttja sitt powerplay och strax efter Bergström kom in på isen kunde hon också sätta 4-3. Med bara knappa fyra minuter kvar av ordinarie tid fick Kate Randazzo sätta pucken i nät till 4-4. Randazzos premiärmål för säsongen blev det sista under ordinaria matchtid. Skotten 11-16.

Halvvägs in i förlängningsperioden kunde Megan Holzhuter punktera matchen och därmed säkra extrapoängen till Björklöven. Skotten totalt 29-38.