Efter matchen med Peter Lundström

2 december 2018 16:15

Vi stämde av läget med tränare Peter Lundström efter helgens två segrar mot Luleå


På väg hem från två segrar i Luleå, dagens seger mot ett SDHL-förstärkt lag, fick vi tag i Björklövens tränare Peter Lundström.

Grattis till två segrar Peter. Vad kan du säga om helgens matcher?

– Jag måste verkligen säga att vi är nöjda med helgens resultat och hur vi utför matcherna. Vi för spelet genom alla sex perioder och har egentligen bara en dipp några minuter i första matchen där vi slarvar vid några byten. Vi biter oss fast i anfallszonen med bra press och våra backar står gång på gång upp på blå och sätter stopp i deras uppspel. Jag tycker också vi på ett bra sätt spelar oss ur situationer för att sätta igång nya anfall de gånger Luleå tar sig ner i vår försvarszon, kommenterar Lundström.

Den första matchen var ändå siffermässigt ganska jämn?

– Det blir tyvärr lite väl jämt där då vi inte lyckas stänga matchen i andra perioden som vi borde ha gjort. Jag känner ändå att segern aldrig var hotad, fortsätter Lundström.

I andra matchen blev det verkligen islossning halvvägs in i matchen.

– Ja där går proppen verkligen ur. Vi får hål på deras keeper som fram till dess storspelat och gjort räddning efter räddning. Vi pratade mycket om tålamod och att fortsätta att köra för att få utdelning. Det fick vi ju också.....

Är det något som du är extra nöjd med från helgens matcher?

– Jag är särskilt nöjd med hur vi genomför matcherna och att alla spelare verkligen bidrar till segern. Alla gör det vi måste göra som backcheck, täcka skott och verkligen tävla som ett lag.

Hur ser veckan ut? Det väntar viktig match mot Skellefteå nästa helg.

– Vi ska egentligen bara hem och gnugga på vårt powerplay. Vi skapar mycket lägen men det gäller att trycka dit pucken.

Ni har fått in Kristina Simnova och Betty Jouanny på slutet. Vad tillför de laget?

– Att Betty och Kristina kommit in betyder mycket för laget. Kedjan med Betty, Lore och Sandra har direkt hittat rätt och de kommer göra det svårt för alla lag vi ställs mot. Betty har redan visat att hon är en riktigt bra spelare som också skapar utrymme och gör sina medspelare bättre. I Kristina har vi fått en orädd och stark spelare som alltid söker första vägen mot mål. Där kommer hon skapa oreda för många lag i framtiden.

Tack Peter och än en gång grattis till helgens sex poäng!

– Tack tack.