Hedberg avgjorde i förlängningen
Publicerad: 2018-11-10

Björklövens damlag besegrade Modo på bortaplan med 4-3 efter förlängning

Med ett decimerat lag åkte Björklöven till Örnsköldsvik för att möta Modo. Trots det skulle det visa sig att Björklöven kunde avgöra i förlängningen.

Starten av matchen blev inte den man hoppats på för Björklövens del och redan efter 2.51 i den första perioden tar Modo ledningen med 1-0. Modo hinner dessutom utöka ledningen till 2-0 innan perioden är slut. Skotten i perioden 13-8.

I andra perioden gör Lina Hedlund en viktig reducering för Björklöven efter 3.32 och hon står också för kvitteringen till 2-2 i numerärt överläge. Målet var hennes tionde för säsongen. Slutdelen av perioden blir händelserik målmässigt. Modo tar ledningen med 3-2 med 1.40 kvar av andra perioden. Sedan kvitterar Sara Åkerlund till 3-3 med 52 sekunder kvar av perioden. Skotten i andra perioden 13-12.

I tredje perioden drar Modo på sig tre stycken utvisningar men Björklöven kan inte utnyttja de lägen de har där och 3-3 blir resultatet efter tre perioder. Skotten i den tredje perioden 6-10.

I förlängningen behöver Sandra Hedberg bara på sig dryga minuten för att avgöra och ordnar två viktiga poäng till Björklöven på bortaplan. Skotten i förlängningen 2-1 och sammanlagt 34-31.

Sportchefen Tom Heikka som fick vikariera i båset var nöjd efter matchen.

- Vi gör fantastisk krigarinsats idag med tanke på att vi är 10 stycken ordinarie spelare plus Maja Granberg från juniorlaget. Det är en taktiskt väl genomförd match och ingen faller ur ramen. Alla sliter som djur matchen igenom. Det visar att våran stenhårda fysträning gett resultat då vi vissa stunder maler ner motståndaren. Vi hade också flera bud på att avgöra matchen under ordnarie tid men vi är ändå nöjda med att vi kan avgöra i förlängningen. Vår lagkapten Sandra Hedberg kliver fram och gör en fantastisk soloprestation med ett avslut i krysset.

Nästa match för Björklövens del spelas nästa lördag hemma i A3 Arena mot Skellefteå. Matchstart 15.00.