Stenvall: "Ta vara på chansen"
Publicerad: 2019-08-01
Ludvig Stenvall om att komma till Björklöven

Ludvig Stenvall värvades till Björklöven för en dryg månad sedan och han förklarar beslutet att skriva på för klubben.

-Jag valde att komma till klubben för att förutsättningarna i Björklöven ser bra ut och Per Kenttä har lyckats tidgare. Man har gott förtroende för honom och man vill gärna vara med på tåget. Jag är ute efter att bli en bättre hockeyspelare och det här var det bästa som kunde hända mig för att ta vidare kliv i karriären. Björklöven är ett bra lag där jag hört mycket gott om fansen. Jag tror på en spännande och rolig säsong där vi har ett bra lag.

I laget finns det både bekanta ansikten men också en hel del nya. Det flesta han känner är från då han spelade TV-pucken med Västerbotten.

-Jag känner Emil Norberg som jag spelat TV-pucken med och jag har även spelat TV-pucken med Oskar Stål Lyrenäs, William Eriksson och Erik Rainersson. Sen känner jag såklart Hardy Häman Aktell som kommer från samma klubb som mig. Samtidigt är det många nya ansikten som är kul att se.

Ludvig hann bekanta sig med laget som hastigast innan man gick på ledighet i slutet av juni.

-Det är ett skönt gäng med många sköna killar där alla verkar vilja åt samma håll. Det är bara att haka på så ska vi göra det tillsammans. Det kommer inte vara någon som kommer att behöva dra något lass själv.

En omtänksam person som gillar att spela offensivt backspel blir beskrivningen när han får berätta hur han se på sig själv som person och spelare.

-Som person är jag en omtänksam person som bryr mig om andra. Jag sätter helst andra före mig själv. Som spelare är jag mer offensiv än defensiv och gillar att följa med i anfallen. Jag har bra spelsinne och hoppas kunna utnyttja det under säsongen. Det finns alltid grejer att jobba med och framförallt det defensiva. Jag tog dock stora kliv där ifjol tycker jag. Jag vill fortsätta jobba på den biten men inte ta bort det offensiva som är min styrka.

Förra säsongen fick han chansen i ett par SHL-matcher och flertalet CHL-matcher och det gav blodad tand.

-Jag märkte att det var en nivå upp men samtidigt kände jag att mitt spel nästan passade bättre där. Jag fick ta snabbare beslut och det passade mig och jag tycker att jag bevisat för mig själv att jag kan spela på seniornivå. Det är bara att plocka fram det nu och ta vara på chansen man fått i Björklöven.

Joakim Fagervall har han hört sig för om och fått höra bra saker.

-Jag har hört mycket bra om Joakim Fagervall. Han är bestämd och hård på ett rättvist sätt och vill bara gott.

Laget har samlats igen och han tycker det är kul att vara igång igen efter en skön sommar.

-Det är kul att dra igång säsongen på riktigt. Det har varit en bra försäsong och jag hoppas kunna ta med mig ut det på isen. Under sommaren har jag umgåtts med familj och vänner och min flickvän. Sen har jag jag tränat på och försökt förbättra vissa grejer och bara gasat på.

Mikael Kassman