Straffar avgjorde mot Västervik
Publicerad: 2018-10-19

Björklöven lyckades hämta upp ett 0-3 underläge till 3-3 men förlorade med 3-4 efter straffar mot Västervik

Björklöven skapade omgående ett rejält tryck mot Västervikmålet och Cody Murphy och Emil Lundberg hade varsitt bra läge redan i de första bytena. Istället för ett ledningsmål för hemmalaget kom en kalldusch då Västervik tog till vara på slarv i Björklövens försvarszon och gjorde 0-1. Björklöven fortsatte trots baklängesmålet sin frejdiga inledning men utan att få hål på Emil Kruse i bortamålet.

När August Tornberg utvisades för hemmalaget kunde Västervik utöka sin ledning genom Erik Ullman. Bara dryga halvminuten senare satte Västervik också 3-0 när Erik Gustafssons backskott styrdes in av Kellen Jones. Skotten i första perioden 12-7.

Björklöven fick med sig ett tidigt powerplay då Pierre Gustavsson utvisades i inledningen av andra perioden. Mer än ett par halvchanser blev det inte under det numerära överläge. Västervik hade en bra period under några byten efter det att de blivit fulltagligt och det var nära utökad bortaledning vid ett par tillfällen.

Precis efter det att Västervik blivit fulltagligt efter en ny utvisning kom så en reducering. Jacob Andersson kastade in pucken från högersargen och pucken slank in bakom en skymd Emil Kruse. Slutdelen av mittperioden präglades av ganska hafsigt spel utan särskilt klara målchanser. Skotten i andra perioden 10-6.

I den tredje perioden jagade Björklöven mål och kunde också reducera till 2-3 genom Jacob Peterson som hittade en lucka mellan benen på Kruse. När sedan Björklöven får powerplay i slutet av perioden kan Mikko Pukka dundra in 3-3 och rädda en poäng till Björklöven.

Förlängningen blir mållös och Västervik kan avgöra i straffläggningen.