Seger för J18
Publicerad: 2019-10-19
Björklöven besegrade tidigare idag Örnsköldsvik i J18 Elit Norra

Björklövens J18-lag kunde i en målsnål tillställning tidigare idag besegra Örnsköldsvik i J18 Elit Norra. Carl Holmner-Härgestam satte redan 2.28 in i matchen 1-0 i spel fem mot fyra. Det blev också första periodens enda mål.

Mittenperioden bjöd på fyra chanser att spela numerärt överläge för Örnsköldsvik men utan att man kunde få pucken i nät bakom Alexander Hellnemo i Björklövens mål.

Hellnemo fortsatte att spika igen kassen och Örnsköldsviks försök att kvittera blev också i den tredje perioden resultatlösa. Carl Holmner-Härgestams mål från första perioden blev därmed matchens enda. Skotten 30-15 i Björklövens favör.

-Matchen mot Övik blev en riktig kämpainsats. Vi dikterade villkoren hela matchen trots att vi åkte på väldigt många tvivelaktiga utvisningar och fick spela mycket boxplay. Vi skapar farliga lägen matchen igenom samt några ribb- och stolpskott utan att sätta dit den. Istället spelar vi riktigt bra boxplay och dödat enkelt av alla deras powerplay. Hellnemo gör också några viktiga och bra räddningar. Sista minutrarna kunde man tro skulle bli spännande med boxplay i 4 minuter men det kunde vi enkelt också spela av och vann rättvist, säger assisterande tränare Peter Lundström efter matchen.