Förlust mot HV71
Publicerad: 2022-01-19
Björklöven förlorade med 2-5 mot HV71

Björklöven kom ut bra i omstarten efter två veckors ofrivillig vila och skapade lite oreda i offensiv zon redan i matchinledningen. Lagen fick varsin chans att spela powerplay utan utdelning. Joona Voutilainen tvingades till en jätteräddning i HV71s numerära överläge. Halvvägs in i perioden satte gästerna ledningsmålet. Trots chanser åt båda håll under andra halvan av perioden blev det inga fler mål. Skotten 6-15.

HV71 kunde utöka i andra periodens inledning precis när Björklöven blivit fulltaligt. Björklöven skapade en hel i sina försök att komma närmare i målprotokollet men det dröjde till tolfte minuten innan William Eriksson fick hål på Jonas Gunnarsson efter pass från Fredric Andersson. Glädjen blev dock kortvarig då Alexander Ytterell pricksköt 1-3 kort därefter. Skotten i andra perioden 13-15.

Björklöven reducerade redan två minuter in i tredje perioden. Axel Ottosson kunde knästående spela fram Gustav Possler som satte 2-3. Precis som efter reduceringen till 1-2 kom ett snabbt HV-mål och Björklöven hamnade i nytt tvåmålsunderläge. Målet denna gång i powerplay. Björklöven hade inte riktigt energin att komma närmare i målprotokollet utan HV71 kunde istället sätta 2-5 i tom bur. Skotten i tredje perioden 8-14, totalt 27-46.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas på fredag då Troja-Ljungby gästar Winpos Arena.