Johansson inför första träningsmatchen

19 september 2020 15:30

Björklövens damer spelar sin första träningsmatch imorgon hemma mot Skellefteå


Ulf Johansson är ny tränare för Björklövens damer och han ser framemot att matchandet ska börja.

-Det är alltid roligt när det är igång med matcher. Vi har jobbat mycket på försvarsspel och teknik på träningarna. Från början är det teknik och skridskoåkning som är det primära. Sen ska vi sätta ett spelsystem och allt runtomkring det. Vi har kommit en bit på vägen men är långtifrån klara och det är nog inte många lag som är det när man har seriepremiär i oktober.

Hur vill du se Björklöven spela?

-Det är egentligen samma spelsystem som hela föreningen har och vi vill spela med fart och snabba spelvändningar. Ett fartfyllt spel med aggressivitet över hela banan. Vi har en del saker att jobba på men det blir bättre och bättre.

Vad har du för förväntningar på träningsmatchen mot Skellefteå?

-Det är första träningsmatchen för säsongen och jag förväntar mig att få se väldigt mycket entusiasm och vilja. Sen så hoppas jag att få se att vissa av våra linjer finns där även om man inte kan begära att allting ska sitta som en smäck redan nu. Man måste vara realistisk och inse att vi har ett jobb att göra.

Vad har du för koll på motståndet?

-Jag har inte någon större koll på Skellefteå annat än att jag sett en del matcher från förra säsongen. Vi kommer dock att ha fullt upp med att fokusera på vårt eget.

Vad tänker du kring det lagbygge som sportchefen Joel Söderholm satt ihop?

-Joel har gjort ett jättejobb den här sommaren. Om vi jämför med var vi var den här tiden förra året så är det en jättestor skillnad. Han lägger ner ett otroligt jobb på det här och har gjort det riktigt bra. Jag gillar de spelare vi har här och att de varje träning lägger all fokus på att bli bättre och utvecklas.

Vad ser du framför dig när du tänker på seriepremiären i oktober?

-Det ska bli skitkul att ta steg för steg och jobba oss framåt mot seriepremiären. Det finns en grym potential i den här gruppen.

Matchen spelas i A3 Arena imorgon söndag och startar 12.00. Det är fri entré och vi släpper in 50 personer. En kiosk kommer finnas öppen.