Fjärde raka i slutspelet
Publicerad: 2020-02-23
Björklöven besegrade Kalix med 6-3 i dagens match J20 Elit Norras slutspel

Björklöven tog i dag sin fjärde raka seger i det pågående slutspelet i J20 Elit Norra. Med två snabba mål signerade Anton Fält och Viktor Burman i den första perioden kunde man ta ett bestämt grepp om matchen. Kalix hade dock inte gett upp utan man både reducerade och kvitterade i mittenperioden. Alexander Westerbergh och Erik Molinder kunde med varsitt mål ge Björklöven en ny tvåmålsledning in till periodvilan inför den tredje perioden.

Felix Hälldahl och Viktor Burman gjorde inom loppet av 44 sekunder 5-2 och 6-2 i mitten av den tredje perioden. Kalix hann med en reducering innan slutsignalen och fastställde slutresultatet till 6-3. Skotten i matchen 56-22 i Björklövens favör.

Björklöven har fyra poängs marginal ner till tvåan Östersund efter fyra omgångar. Sex omgångar återstår och seriesegraren efter tio matcher tar sig vidare till nästa steg i kvalet mot J20 Super Elit. Björklövens nästa match spelas mot Vännäs på torsdag.