Inför matchen mot Vita Hästen
Publicerad: 2018-12-02

Bortamatch mot Vita Hästen väntar ikväll

Trots upphämtning från underlägen med 0-2 och 2-3 blev det till slut en snöplig strafförlust mot Modo inför fullsatta läktare i fredags. Här kan ni höra tränare Joakim Fagervalls tankar efter matchen.

Björklöven halkade i och med förlusten senast under playoffstrecket och är inför omgång 25 två poäng bakom Södertäje ovanför strecket. Kvällens motståndare Vita Hästen ligger på fjortonde och sista plats med fyra poäng upp till säker mark ovanför det negativa kvalstrecket. Lagen möttes i omgång två i Norrköping och då vann Björklöven efter att ha vänt ett underläge med 3-1 i sista perioden till seger efter straffar. Sebastin Selin satte den avgörande straffen. I det tidigare mötet i A3 Arena blev det seger för Björklöven också då med 4-3, den gången efter tre perioder.

Jacob Andersson leder fortsatt Björklövens interna poängliga med 17 poäng (6+11). Fredric Andersson (5+9) och Simon Åkerström (3+11) följer därefter. Jacob Peterson är bäste målskytt med åtta fullträffar. I Vita Hästen är det Henrik Rommel som är poängbäst med 18 poäng (10+8). Åtta av målen har kommit i powerplay. Jesper Samuelsson har också han 18 poäng och Marcus Eriksson följer med 17. Vita Hästen har förstärkt laget med rutinerade duon Daniel Josefsson och Mattias Beck.

Lagens statistik i powerplay är jämförbara med femton mål gjorda vardera. Dryga 17 % för Björklöven mot Vita Hästens dryga 18 % i effektivitet. Också siffrorna i boxplay är liknande där Björklöven har 20 insläppta mot Vita Hästens 21. De båda lagen ligger kring 74 i ”uppklarningsprocent”.

Björklövens lag ikväll:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)