Tung förlust

17 oktober 2018 21:43

Det blev uddamålsförlust när Björklöven ikväll mötte Karlskrona


Alexander Hellström satte in en riktig propp bara minuten in i matchen, men det var bortalaget Karlskrona som inledde bäst. De fick också tidigt utdelning när Joseph Berger pricksköt in ett direktskott från blå, lågt intill Petterssons vänstra stolpe. Detta efter 4.02 i period nummer ett. En och en halv minut senare fick Björklöven chansen i numerärt överläge, och skapade ett riktigt bra läge när Mattias Granlund parkerade framför målet och sånär lyckades trycka in en retur men Arvid Holm i bortamålet lyckades freda sitt mål.

Bortalaget fortsatte dock att ösa på framåt och skapade långa anfall. I mitten av perioden snurrade de runt flera minuter i anfallszonen i efterdyningarna av ett numerärt överläge. Men hemmalaget höll undan och med drygt fyra minuter kvar av perioden så hittade Emil Lundberg en passning till Fredric Andersson som från toppen av tekningscirkeln tryckte in ett direktskott vid den bortre stolpen och 1-1. Glädjen blev dock inte långvarig. Minuten senare hittade Drew Paris rätt från blålinjen och satte återigen sitt Karlskrona i förarsätet. Men när samme Paris åkte ut för en tripping i slutminuten så klev Simon Åkerström fram och dunkade in psykologiskt viktiga 2-2 från blå, med 19.46 på matchuret.

Björklöven fick dock en riktig kalldusch direkt i inledningen på den andra perioden när de tryckte på framåt, men ett skott gick i täck och bortalaget kunde kontra. Viktor Liljegren trampade sig fri och avslutade rappt intill den bortre stolpen och snabbt 2-3. Björklöven spelade dock upp sig och tog över initiativet. De hade ett powerplay utan utdelning, men Björklöven trummade på, och till sist kom läget. Emil Lundberg var stark i sarghörnet och vände upp. Då hade Jacob Andersson smugit upp vid den bortre stolpen, han tog emot passningen och hittade luckan vid det närmaste krysset. Efter målet tog dock Karlskrona tillbaka initiativet i en väldigt svängig period. Ett par minuters hawaii-hockey höll på att resultera i mål för Karlskrona, men hemmalaget höll undan. Sedan när perioden närmade sig sitt slut så skapade bortalaget tryck och Justin Crandall lyckades plötsligt styra in ett isskott och 2-3 med 18.18 spelat.

Björklöven öppnade den tredje perioden med att spela av ett boxplay efter en sen utvisning i andra perioden på August Tornberg. Där var hemmalaget ytterst nära att kvittera på ett jättemärkligt sätt. Holm i Karlskronamålet skulle lägga en passning men var oerhört nära att lägga in den i sin egna kasse istället. När Björklöven sedan började trycka på så kontrade Karlskrona in 3-5 efter en två mot en-situation där Justin Crandall gjorde sitt andra mål för kvällen. Efter målet var det Karlskrona som höll i taktpinnen och Björklöven fick aldrig till något egentligt tryck mot bortamålet. Jacob Andersson var dock riktigt nära en reducering när han direkt efter tekning sköt i kryssribban.

Med tio sekunder kvar kunde Löven genom Mattias Granlund trycka in en reducering till 4-5. Men Karlskrona höll undan och åker hem med alla tre poäng.

Härnäst väntar Västervik hemma på fredagkväll för Björklöven.

Matchfakta

IF Björklöven – Karlskrona HK 4-5 (2-2, 1-2, 1-1)

Skott: 24-32 (6-14, 8-13, 10-5)