Segersviten bruten
Publicerad: 2019-10-06
Det blev förlust mot Kristianstad med 2-1 i eftermiddagens bortamatch

Björklöven hade svårt att få igång sitt spel i matchinledningen och det var hemmalaget som inledde klart bäst. Kristianstad testade Björklövenförsvaret och Joe Cannata vid flera tillfällen. Kristianstad fick också med sig ett par numerära överlägen utan att sätta dit pucken.

Björklöven fick chansen i powerplay med knappa fem minuter kvar av första perioden och Justin Crandall fick bortalagets kanske bästa chans i perioden. Den första perioden slutade mållös. Skotten 11-9.

Den andra perioden bjöd på utvisningar och åter utvisningar. När Dennis Finn-Olsson utvisades i inledningen av perioden kunde Björklöven ta ledningen. Pontus Andreasson satte dit ett handledsskott efter en egen uppåkning. Björklöven var nära utökad ledning i spel fyra mot tre då Alex Hutchings kom i öppet läge från vänster tekningscirkel.

Kristianstad var nära en kvittering när de spelade powerplay men Cannata räddade dubbelt; sista räddningen utan klubba. Den smågriniga stämningen resulterade i ytterligare några utvisningar i periodens slut men utan någon målmässig utdelning. Skotten 10-8.

Kristianstad kunde till slut spräcka Björklövens boxplaynolla för säsongen då Erik Santesson kunde trycka in en retur knappa fem minuter in i tredje perioden. Chanserna var något mer lätträknade än i de första två perioderna även om de duktiga målvakterna Cannata och Wallin fick jobba några gånger för att hålla läget vid 1-1. Pontus Andreasson och Alex Hutchings med två bra lägen för Björklöven och Fredrik Hansson med ett för Kristianstad.

Fredrik Hansson fick ett nytt läge med dryga sex minuter kvar av perioden. Den här gången lyckades han överlista Cannata och ge hemmalaget ledningen med 2-1. Trots spel sex mot fyra och sex mot fem med utplockad målvakt lyckades Björklöven inte få hål på en storspelande Robin Wallin i hemmamålet och den första förlusten för säsongen blev ett faktum. Skotten i tredje perioden 9-19, totalt 30-36.

För Björklövens del väntar hemresa och laddning inför ny match mot BIK Karlskoga. Biljetter till toppmötet i A3 Arena på onsdag kl 19.00 hittar du här.