J18: Hemmaseger mot Sundsvall
Publicerad: 2018-12-01

Björklöven J18 besegrade idag Sundsvall på hemmais

Det var Björklöven som inledde eftermiddagens match mot Sundsvall bäst. Henric Arvidsson gjorde 1-0 dryga fem minuter in i inledningsperioden. Ledningen utökades då Jonatan Strand satte mål nummer åtta för säsongen fem minuter senare. Trots klart övertag för hemmalaget blev det inga fler mål i första perioden. Skotten 23-7.

I den andra periodens inledning kunde Sundsvall ta sig in i matchen då man utnyttjade ett numerärt överläge effektivt. Johannes Gunnarsson satte pucken i nät bakom Jesper Ryden. Björklöven återtog en tvåmålsledning då periodens andra powerplay gav utdelning. David Eriksson målskytt när klockan stod på 36.40. Skotten i andra perioden 17-11.

Sundsvall gav lite liv i matchen igen då man för andra gången i matchen utnyttjade ett powerplay. Rasmus Hjalmarsson satte 3-2 med knappa tio minuter kvar av den tredje perioden. Filip Wiberg satte viktiga 4-2 med fyra minuter kvar och gav Björklöven lite marginal inför avslutningen. När specielle målskytten Emil Ribom gjorde sitt sextonde mål för säsongen var saken klar. Slutresultatet skrevs till 5-2. Skotten i tredje perioden 16-7, totalt 56-25.

I och med segern säkrade Björklövens J18-lag i princip en plats i J18-allsvenskan norra efter jul. Östersund behöver avsluta med tre raka segrar och ta in 27 måls sämre målskillnad samtidigt som Björklöven inte tar någon poäng på sina två sista matcher för att ta Björklövens plats i allsvenskan.  Vi avvaktar med att gratulera till den allsvenska platsen men konstaterar att läget ser minst sagt ljust ut.....