Vi laddar om med fortsatt sikte på SHL

13 maj 2021 11:30

Vi tog oss till final. Vi kämpade och krigade men det räckte inte. Vi föll mot ett lag som i finalserien var starkare och vi är många gröngula som är besvikna i dag.


Vi drömde om, och trodde på, avancemang – men nu får vi slicka såren och ladda om. Historien har lärt oss att blicka framåt och gå vidare. Att dra lärdom av bakslag i stället för att gräva ner oss. Som vi gjorde när rullgardinen drogs ner för oss mitt under fjolårets finalspel och vi tämligen omedelbart började se fram emot nästa chans. Då fick vi inte ens spela om det. Nu fick vi tävla om det i en avgörande final men räckte inte hela vägen.

Därför gör vi som vi alltid gör efter säsongsslut numera. Vi sätter oss ner och analyserar den gångna säsongen och utvärderar vad vi gjorde bra och vad vi gjorde mindre bra. Allt ska genomlysas från sport, till drift, kommunikation och ekonomi. Om vi inte gör vi det är motgången förgäves.

Under tiden som vi genomför analysen kommunicerar vi så mycket vi kan. Som supporter har du möjligheten att göra din röst hörd. Du gör det enklast genom att mejla till [[email protected]](mailto: [email protected]) så vidarebefordras det till den det berör. Vi läser allt som kommer in, men kommer inte hinna besvara alla mejl. Vi hoppas på förståelse för det.

Det som är bra för dig att ha med dig den kommande tiden är detta: -Björklöven mår bra och har en stabil ekonomi, trots svåra tider. Vi kommer att göra ett plusresultat för året och vi är fortsatt en kraft att räkna med. -Vi fortsätter att sträva mot målet att gå upp i SHL. Något annat finns inte. Sporten kommer att få samma resurser som tidigare för att bygga kommande säsongs trupp. -Alla i organisationen sluter upp bakom detta och den samlade kraften i detta är enorm. Vi hoppas att du också gör det.

Vi vill tacka för den gångna säsongen och all den kärlek och stöttning som ni ger oss i Björklöven. Ni supportrar är otroliga och förtjänar framgång. Än en gång biter vi ihop, tar i ännu hårdare och laddar om – för det är vi som gemensamt bär upp de rätta färgerna.

Anders Blomberg Per Kenttä