Ny seger mot Luleå
Publicerad: 2018-12-02

För andra dagen i rad besegrade Björklövens damlag Luleå

Björklöven följde upp segern på lördagen med en ny seger mot Luleå idag. Slutsiffrorna skrevs till klara 9-2 efter en osannolik målexplosion i andraperioden.

Björklövens skyttedrottning Lore Baudrit inledde målskyttet med första periodens enda mål redan efter 1.10. Victoria Olofsson utökade Björklövens ledning 13 sekunder in i mittenperioden. Chiho Osawa reducerade för Luleå i powerplay efter 30.45 men sedan öppnades luckorna totalt. Björklöven gjorde fem (!) mål på 1.30 och gick ifrån till 1-7. Lore Baudrit gjorde tre av målen. Lina Hedlund och Victoria Olofsson de övriga två.

I den tredje perioden gjorde Betty Jouanny sitt andra mål för Björklöven i sin andra match. Victoria Olofsson gjorde därefter 1-9 i boxplay innan Chiho Osawa snyggade till siffrorna och spikade slutresultatet till 2-9. Skotten 26-58.

För Björklöven väntar en träningsvecka och därefter en otroligt viktig match mot Skellefteå på bortais på lördag.