Björklöven kontrakterar guldtränare

23 april 2015 11:26

Nu är det klart att Tommy Jonsson blir Björklövens nya tränare. Kontraktet är skrivet på två år.


Människorna jag haft kontakt med i Björklöven är bra folk och det gjorde att jag fastnade väldigt starkt för klubben, säger Tommy Jonsson.

Tommy Jonsson har tidigare tränat Brynäs, där han var med och tog laget till ett SM-guld säsongen 2011/12. Den säsongen blev han även vald till årets tränare i SHL. Jonsson inledde sin tränarkarriär i Brynäs och 2003 tog han över deras J20-lag och har sedan dess varit Brynäs trogen som tränare i både J20 och A-lag.

– Jag tycker att Björklöven är en spännande och anrik förening med en intressant historia. Klubben har något bra på gång, med starka värderingar och ett klokt och sunt resonemang i grunden. Det kändes väldigt bra när jag besökte klubben och Umeå är en riktig hockeystad med ett stort intresse kring föreningen, säger Tommy Jonsson.

Tommy Jonsson och Björklöven har haft kontakt sedan de tidigare huvudtränarna lämnade Umeå efter avslutad säsong.

Sportchefen Daniel Johansson är mycket nöjd med nyförvärvet, som han och klubben haft en bra dialog med.

– Vi är oerhört glada att Tommy Jonsson ansluter sig till oss i Björklöven. Vi har sökt en tränare med ett klart och tydligt ledarskap. Han har också samma syn på hur ishockey ska spelas: med bra passningsspel och hög fart. Han har gjort en resa ända från pojklagshockey via juniorhockey till seniorhockey och han har en djupgående förståelse för föreningslivet, vilket är ett extra plus, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.