Snöplig förlust i derbyt
Publicerad: 2018-12-09

Björklövens damlag förlorade efter förlängning i gårdagens derby mot Skellefteå

Det blev en tät och jämn förstaperiod i gårdagens viktiga derby. Björklöven fick en tidig chans att spela fem mot fyra men utan att kunna få hål på Miranda Dahlgren i Skellefteåmålet. När Skellefteå fick chansen i powerplay drog man på sig en utvisning och det blev istället för powerplay spel fyra mot fyra. När Sandra Hedberg utvisades dryga nio minuter in i perioden fick Skellefteå chansen att visa upp sitt skickliga powerplay men utdelningen uteblev. Förstaperioden slutade mållös, skotten 8-8.

I mittenperioden kunde Björklöven sätta det viktiga förstamålet då Elin Benn  hittade rätt framspelad av Lina Hedlund och Victoria Olosson. Benns tolfte mål för säsongen. Skotten i mittenperioden 8-13.

Efter att Skellefteå rett ut ett boxplayspel kunde Björklöven i spel fem mot fem utöka sin ledning då skyttedrottningen Lore Baudrit gjorde sitt sjuttonde mål för säsongen. Betty Jouanny stod för framspelningen. Skellefteå gav dock inte upp och med 6.26 kvar av tredje perioden fick man hål på duktiga Margaux Mameri i Björklövenmålet. Ellinor Sörensson målskytt. Bara 50 sekunder senare var det dags igen då Henriette Sletbak kunde sätta 2-2 bakom Mameri. Trots ett sent powerplay lyckades Björklöven inte sätta någon segerpuck. Skotten i tredje perioden 9-9.

Skellefteå säkrade tvåpoängaren och segern då interna skytteligaledaren Emelie Jönsson hittade rätt 2.20 in i förlängningen. Skotten totalt 25-30.

I och med segern tog Skellefteå över initiativet i DamEttan Norra då man nu är två poäng bakom Björklöven med en match mindre spelad.

För Björklövens del väntar match mot Modo i A3 Arena på lördag.