Inför matchen mot Västerås
Publicerad: 2020-01-31
Ikväll väntar ny hemmamatch i A3 Arena då Västerås gästar

Det blev en knapp förlust i onsdagens bortamatch mot Modo senast. Ledningen med 2-1 efter mål av Hardy Häman-Aktell och Olle Liss förbyttes i en förlust med 4-2 efter att Modos segermål kom med dryga minuter kvar och det sista målet i tom bur.

Seriefemman Västerås kommer till kvällens match med en klar seger mot Västervik i bagaget. Viktor Hertzberg stod för tre av målen i 7-2 segern.

Björklöven och Västerås har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Det inledande mötet i Västerås slutade med seger 3-2 trots stort skottövertag för Västerås. Möte nummer två i Umeå slutade 0-2 till Västerås i en match där målvakten Emil Kruse storspelade och Sebastian Benker fastställde slutresultatet i tom bur. Det tredje mötet blev också det en målsnål tillställning där Västerås vann efter förlängning.

Björklöven har fyra poäng till godo på Modo som ligger på andra plats i tabellen. Ner till tredjeplacerade Timrå är det 16 poäng. Västerås ligger femma inför kvällens match med relativt trygg marginal ner till sjätteplacerade Vita Hästen (tio poäng) och med kontakt med BIK Karlskoga (tre poäng före) och Timrå (sex poäng före).

På 20 spelade matcher i A3 Arena har Björklöven den här säsongen tagit 16 trepoängare och totalt bara tappat sju poäng (endast en förlust under ordinarie tid). Västerås bortafacit visar 40 inspelade poäng på 21 matcher vilket är näst bäst i serien.

Alex Hutchings har gjort ett litet ryck i den interna poängligan. 40 poäng (15+25) är fyra före tvåan Justin Crandall. Alexander Wiklund är målbäst med 16 fullträffar. I Västerås är det skicklige backen Jerome Gauthier Leduc som gjort flest poäng med 34 (5+29). Fyra poäng bakom följer Kelsey Tessier som för övrigt gjorde 17 matcher i Björklöven säsongen 15/16.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata - (30 Mattias Pettersson)

7 Alexander Hellström – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg - 5 Hardy Häman-Aktell

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 11 William Eriksson

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson - 96 Pontus Andreasson

Extraspelare: 79 Emil Lundberg och 19 Kristoffer Söder

Nedsläppt ikväll klockan 19.00. Biljetter hittar ni som vanligt här.

Henrik Lundh