Uddamålsförlust mot MoDo
Publicerad: 2021-09-16
Det blev förlust med 2-3 i kvällens hemmamatch mot MoDo

I en spelmässigt jämn inledning av kvällens match var det MoDo som var närmast ett ledningsmål. Bortalaget fick också två chanser att spela fem mot fyra under inledningsperiodens första halva. När MoDo drabbades av två utvisningar i tät följd kunde Björklöven ta ledningen då Olle Liss avlossade sitt skott i spel fem mot tre. MoDo kunde sedan kvittera, också det målet i numerärt överläge, då Sebastian Ohlsson hittade en lös puck bakom Joona Voutilainen. Skotten i första perioden 9-14.

MoDo kunde ta ledningen i inledningen av den andra perioden då man utnyttjade ett nytt numerärt överläge. Med sex minuter kvar av mittenrundan utökade MoDo till 1-3 då Mikkel Aagard direktsköt. Björklöven avslutade perioden starkt och fick också med sig ett par utvisningar och 36 sekunders spel i fem mot tre till den tredje periodens inledning. Skotten 14-9.

Den tredje perioden var länge mållös men Björklöven tryckte på i slutet med utplockad målvakt. Med bara 20 sekunder kvar satte Veeti Vaino 2-3 via ett backskott där Fredric Andersson förtjänstfullt skymde framför Tex Williamson. Närmare än så kom Björklöven inte utan slutresultatet skrevs till 2-3. Skotten i tredje perioden 13-12, totalt 36-35.

Nu väntar en dryg vecka av träning innan Björklöven premiärspelar mot Södertälje på bortais fredagen den 24 september.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.