Masiello:"Jobba lugnt i 60 minuter"

10 oktober 2018 12:45

Oscar Masiello höll nollan i bortamatchen mot Västerås i lördags och får nytt förtroende i kvällens bortamatch mot Almtuna. Vi pratade med honom om kvällens uppgift


– Det brukar alltid vara fartfyllda matcher mot Almtuna borta och det är vi helt klart beredda på.

Skönt att hålla nollan mot Västerås senast förstår jag. Hur upplevde du den matchen?

– Jag tycker att vi stänger ner matchen bra om man börjar i änden av matchen i tredje perioden. Det gick undan och de låg på oss men jag tycker att både jag och försvaret höll undan bra bevisligen, vi vann ju med 2-0. Ett steg framåt för försvarsspelet och för mig personligen.

Vad är du mest nöjd med i ditt eget spel?

– Jag tycker att jag behöll lugnet och de grejer jag behöver göra för att spela bra, de tycker jag fungerade bra. Jag hade ett bra stäm helt enkelt.

Hur gör man för att behålla lugnet?

– Man fokuserar på sitt spel helt enkelt, det låter lite klyschigt men det är så det är. Fokusera på sitt eget och inte kolla så mycket vad som händer runtomkring. Inte heller kolla på tavlan och se vad det står utan jobba sina 60 minuter och summera efteråt, det är så jag behåller lugnet.

Vad kommer största fokuset ligga på för laget i kvällens match mot Almtuna?

– Största fokuset är på vad vi ska göra och hur vi behöver spela för att vinna matchen. Vi vill bygga på det vi startade i lördags mot Västerås, både försvarsmässigt och i vårt grundspel. Som jag sa gäller det också att jobba lugnt i 60 minuter och försöka ta ytterligare kliv och förhoppningsvis gör vi det ikväll.