Fagervall efter förlusten mot Almtuna

10 oktober 2018 22:43

Joakim Fagervall analyserar förlusten mot Almtuna


- Det är svårt att hitta något positivt med en förlust men man måste titta vidare. Ska vi vara med i matcherna måste vi hitta produktionen och jobbet in på mål. Vi måste över stubbar och stenar och in på mål och göra det jobbet. Vi har 28 skott i block idag och 33 på mål. Det är bra gjort av motståndarna och vi är jättenöjda när vi blockar många skott själva. Det är det där att ta sig in och förbi blocken och ta ett snabbare avslut och jobba ännu hårdare in på mål. Tyvärr är det så mycket klyschor så det känns tråkigt att säga dem men grejen är den att det är inledningen på matcherna och totala spelet framför motståndarnas mål som är problemet.

- Jag är inte orolig försvarsspelet, där har vi bara släppt in 16 mål. I insläppta är vi bland de bästa men i gjorda mål är vi i botten. Arbetsinsatsen finns där men vi måste också ta arbetsinsatsen mot motståndarnas mål och det är det som saknas just nu. Vi måste vara beredda att göra precis allt som krävs för att göra en kasse. Man kan aldrig vara för desperat framför motståndarmålet men det tycker jag inte vi är just nu. Efter matchen är jag frustrerad över att vi spelar oss till för dåligt med farliga målchanser.

Hur mycket sliter du ditt hår över inledningen på matchen?

– Det har vi diskuterat sedan första matchen och vi kan konstatera att vi bara haft två matchinledningar som varit bra. Det är alldeles för svagt tyvärr.

Tyvärr ingen utdelning i powerplay igen, din kommentar till det?

– Skottviljan i powerplay finns där ibland men det är likadant där, det gäller verkligen att ta avslutet med spelare som skymmer och med spelare framför målvakten. De är de bitarna som saknas i spelet och därför känner jag att puckinnehav och försvarsspel finns där så nu måste vi ta nästa kliv i anfallsspelet. Alla måste verkligen göra det jobbet.