Sportchefskollen med Daniel Johansson

13 oktober 2016 14:15

Vi kollade läget efter Hockeyallsvenskans inledning med Björklövens sportchef Daniel Johansson.


Tre segrar på de fyra senaste matcherna. Hur ser du på de senaste matcherna fyra matcherna?

- Jag är väldigt nöjd med bortamatcherna mot Vita Hästen och BIK Karlskoga. Vi jobbar som ett lag med ett starkt försvarsspel som grund. I matchen mot MoDo tycker jag att vi är för naiva, både i spelet med som utan puck, vilket straffar oss. I gårdagens match tycker jag att vi hittar tillbaka till grunderna. Den andra och tredje perioden är riktigt bra.

Markus Åkerblom har tagit över som huvudtränare och Tommy Jonsson fick lämna föreningen. Hur gick tankarna kring det tuffa beslutet?

- Det är klart att det var ett tufft och tråkigt beslut. Vi kände att vi kom till ett skede där vi var tvungna att göra en förändring.

Det har varit en hel del skador som drabbat laget på senare tid och Linus Boström och Andreas Vikström har kommit in tillfälligt i laget. Nu har också Anton Toolanen kommit in på lån från Luleå. Hur ser du på forwardssidan framöver?

- Vi tar en match i taget. Linus och Andreas har kommit in i laget och skött sig bra. Marknaden har varit smal, framförallt när det gäller lån från svenska klubbar. Därför känns det extra bra att vi kunde låna Anton Toolanen från Luleå Hockey. Vi fortsätter att föra dialog med flertalet klubbar och framtiden får utvisa hur vi löser problemen som uppstår vid eventuella skador. Som det ser ut just nu ligger Axel Ottosson och Cody Murphy närmast en comeback.

Jonas Emmerdahl som inlett säsongen på ett mycket bra sätt blev oturligt skadad. Du har sju backar speldugliga just nu. Dina tankar kring Emmerdahls frånvaro och behovet av något ytterligare där.

- Jonas har inlett säsongen mycket bra. Han har tagit kliv i sin utveckling. Jag har inte hittat något intressant att fylla hans plats med och samtidigt som vi haft 7 stycken skadefria backar har läget inte varit akut.

Försvarsspelet inklusive målvaktsspelet fick en del kritik inledningsvis. Hur går dina tankar kring målvakterna?

- När det gäller målvakts- och försvarsspelet hänger det ihop som en enhet. Det ena ger det andra. Jag tror att det viktigaste är att vi gör det vi kommit överens om och fortsätter jobba hårt. Vi har även gjort ett par justeringar som fallit väl ut under framförallt matcherna mot Vita Hästen, Karlskoga och Timrå. Rätt bedömningar för när vi ska spela enkelt samt konstruktivt är nyckeln till framgång. Nu handlar det inte om att spela vackert, utan spela för att vinna!

Det har varit en del skador nu i inledningen på säsongen, finns det planer på förstärkningar?

- Vi håller hela tiden koll på vad marknaden har att erbjuda, oavsett om vi vinner eller förlorar.