Femte raka segern
Publicerad: 2022-12-16
Det blev seger med 5-1 i kvällens bortamatch mot Västerås

Efter en jämn matchinledning med få spelavbrott kunde Björklöven ta ledningen tio minuter in i inledningsperioden då Fredric Weigel kunde stöta in en retur. Västerås kvitterade dock omgående när Marcus Bergman fick öppet läge mitt i slottet framför Joona Voutilainen. Veeti Vainio utvisades två gånger under periodens andra halva och Björklöven fick reda ut tre av de fyra minuterna i boxplay i första perioden. Skotten i perioden 9-8 i hemmalagets favör.

I mittenperioden gick intensiteten ned något och målchanserna var också färre. När Västerås fick sin tredje chans att spela numerärt överläge stack Maxime Fortier upp och satte 1-2 i spel fyra mot fem. Fortiers boxplaymål blev periodens enda mål. Skotten 4-10.

Elliot Ekefjärd kunde efter hårt jobb av hela kedjan trycka in 3-1 redan 1.33 in i den tredje perioden. När Christopher Bengtsson sedan kunde sätta 1-4 fem minuter senare var Västerås ett slaget lag och man lyckades inte skapa någon riktig jakt på reducering. För andra gången i matchen kunde Björklöven göra mål i spel fyra mot fem och den här gången var det Gerry Fitzgerald som var målgörare. Fitzgeralds elfte mål för säsongen blev det sista för Björklöven innan juluppehållet. Skotten i perioden 8-13, totalt 21-31.

Björklövens nästa match spelas tisdagen den 27 december då Almtuna väntar på bortais.